KNA-logo
 

Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA
opgericht 21 januari 1898
Van de Voorzitter                              Meer dan een eeuw zangplezier...                                       
Bestuur

KNA-logo
 Nieuws  Agenda  Dirigent  Foto's, archief  Muziek  Lid worden  Leden Info  Links
   Verhalen
   Studie


Curriculum Vitae
Contact:
Fred van Os
fred.van.os@kpnmail.nl
 
Repetities op elke
 donderdagavond van
 19:30 - 22:00 u

 Schenkeldijk 8C,
 3328 LA Dordrecht.

(zie kaart)
 
Webmaster:
 fred.van.os@kpnmail.nl
 
Laatst bijgewerkt:
 
16-12-2018


View My Stats

 Portugal
Vakantie in de Algarve

 
Boek nu!

Bezoek dè korensite:

 

5 mei 2018
Gerard 90 jaar!
Zingen is gezond, dat weet iedereen. En.... in ons koor lopen volop de levende bewijzen daarvoor nog steeds vrolijk rond. Ons oudste koorlid Gerard vierde onlangs zijn 90-ste (!) verjaardag. KNA bracht een hulde aan Gerard. Hij vond het prachtig en zong uit volle borst mee. KNA kreeg volop waardering van de zijde van zijn familie en vrienden, Voor Gerard was het een onverwachts cadeautje, dat hij zeer apprecieerde. Hier wat foto's en geluidfragmenten van ons optreden.

Wilt u alle foto's van de party zien? Klik hier.


22 april 2018 
Karin en Caecilia presenteren hun nieuwe CD
Altvioliste Karin Dolman en pianiste Caecilia Boschman vormen al geruime tijd een muzikaal duo dat zich gespecialiseerd heeft in het uitvoeren van klassiek repertoire uit de twintigste eeuw. Een mooie selectie van hun repertoire is nu op CD uitgebracht.

Op donderdag 26 april a.s. wordt de CD gepresenteerd in de Trinitatiskapel, aanvang 16:30u. De CD bevat werken van  Brittain, Hoogenberk, Samama en onze Dordtse componist Peter Jan Wagemans. Enkele van deze werken brengen zij tijdens de presentatie ten gehore. De combinatie van altviool en piano is heel bijzonder, met als resultaat een keur van prachtige samenklanken en schitterende harmonieën.

Zorg dat u er bij bent!

21 april 2018
Vivat Musica
Vivat Musica van Kors Monster wordt ons pièce de resistance, of op z'n Hollands: ons ding, dat zal klinken op ons concert de 4 Zonen van Dordrecht, dat op zaterdag 17 november a.s. zal plaatsvinden. Dit gezegd hebbende, het is dus een heel moeilijk stuk, waar we heel veel aan moeten studeren. En - wat zeker is - het wordt mooi!. Onze dirigent heeft alle stemmen ingezongen, zodat ze vanaf onze site zijn mee te karioken.

Ga naar Studie.

Heren zangers: aan de slag, aan de studie!

2 april 2018
Gastvrouwen op pad
Tijdens onze repetities is er één constante factor en dat is de uitstekende verzorging door de dames achter de bar. Hoogtepunt van elke repetitieavond zijn de snacks na afloop, die door de heren zangers gretig worden geconsumeerd, als ware het dat ze thuis nooit te eten krijgen. Niet voor niets is wetenschappelijk vastgesteld dat bij mannen zingen door de maag gaat ;-).

Als dank kregen de dames op de Jaarvergadering een High Tea aangeboden, die ze onlangs 'verzilverden' in Leerdam tijdens een bezoek aan het Glasmuseum. Dat was genieten! Oh ja, de glaswinkel was ook heel interessant. Wat kun je daar mooie glasobjecten kopen! Of was 't: kijken, kijken, niet kopen? In ieder geval was 't een lekker dagje uit!

Hier hun bedankbriefje en 2 foto's. Voor een vergroting: ga met de muis op de afbeeldingen staan

 

16 februari 2018
Crabbehoff was goed, De Merwelanden wordt nog beter!
Het optreden van KNA in verpleeghuis Crabbehoff op 15 februari jl. was een hele ervaring. Onder de kritische ogen van vele patiënten en mantelzorgers bracht KNA een volledig programma ten gehore. Voor de pauze oogsten de Duitse, Russische en Franse liederen instemmend applaus. De solo van Jan in Loch Lomond maakte veel indruk. Opvallend was de hoge kwaliteit van de uit het hoofd gezongen liederen. En dat werd gewaardeerd door het publiek.

Na de pauze werd O Salutaris van de Dordtse componist Adriaan Roest ten gehore gebracht. Het klonk heel sacraal, dankzij de ruime akoestiek in het Atrium van het verpleeghuis. KNA genoot van de belangstelling en deed ondertussen zangervaring op! Het applaus na Ritter's Abschied en het bevlogen Oh Gumry was wel gemeend en verdiend!

De uitnodiging om volgend jaar weer op te treden ligt er!

En nu op naar ons volgend optreden in De Merwelanden op 15 maart a.s. En dat betekent: nog meer studeren en nog meer liederen uit 't hoofd leren. Het bewijs is er: hiermee gaat de kwaliteit van KNA omhoog. En dat is wat wij zangers willen!

26 januari 2018
KNA op RTV-Dordrecht
Ja, het kon natuurlijk niet uitblijven, RTV-Dordrecht was aanwezig op de receptie t.g.v. het 120-jarig bestaan van KNA, 20 januari jl. in de Compagnie. Op de maandag daaraanvolgend werd het verslag op de locale TV vertoond. Het koor kwam mooi in beeld, terwijl het prachtige liederen ten gehore bracht. Interviews met de voorzitter en enkele koorleden gaven goed weer wat KNA betekent voor de zangers en het culturele leven in Dordt.

Prachtige beelden!

Merk op dat het koor alle liederen uit het hoofd zong, het contact tussen koor en dirigent was voortreffelijk. Resultaat: KNA zong voortreffelijk! Het filmverslag geeft duidelijk aan dat KNA ondanks zijn gezegende leeftijd van 120 jaar barstens vol ambitie zit. Bovendien leveren de beelden het onomstotelijke bewijs dat zingen gezond is. Met vertrouwen gaat KNA door waarmee het al 120 jaar mee bezig is:

Zingen!

Klik hier voor de nieuwe repertoire lijst

25 januari 2018
We gaan zingen in de Crabbehoff!
Op 15 februari a.s. treedt KNA op in het verpleeghuis Crabbehoff, aanvang 14:30u. En denkt nu niet, dat doen we even, oh nee, bedenk wel dat er zich tussen het publiek heel wat kritische muziekliefhebbers bevinden. Kortom, KNA gaat zich contentieus voorbereiden. Patiënten, verzorgend personeel, mantelzorgers en familie: dit wordt genieten, KNA op zijn best!

Het doel van KNA is zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens optredens waar dan ook. Daarvoor is het nodig veel liederen uit het hoofd te zingen en daarmee ervaring op te doen. Het lange termijn doel is op Zangfestivals hoog te scoren, liefst voor de 1-ste prijs te gaan. Dat is haalbaar, kortom, we gaan er tegenaan!

Klik hier voor het uit te voeren repertoire.

21 januari 2018
Receptie KNA 120 jaar: Vele felicitaties
Zaterdagmiddag ontving KNA op zijn receptie in de Compagnie t.g.v. zijn 120-jarig bestaan vele felicitaties van vrienden en bekenden. Burgemeester Kolff, beschermheer van ons koor, was aanwezig om het koor lof toe te zwaaien, waarbij hij de geschiedenis van het koor memoreerde. Uit handen van bondsbestuurslid Cor Godefrooi ontving KNA een oorkonde. Felicitaties waren er van het SBC, het Rotte's Mannenkoor en vele anderen; ze werden met genoegen ontvangen.

KNA liet zich natuurlijk niet onbetuigd. Met een selectie mooie liederen scoorden het koor geweldig en dat was niet alleen omdat het een thuiswedstrijd was. Het werd recht gezellig, hoe kan het anders: KNA is een vriendenclub! Geweldig om zo 120 jaar te worden!

Toen werd het tijd voor een toost, die met genoegen werd uitgebracht op KNA. 120 jaar, dat is niet niks, dat nog vele jaren mogen volgen!

Ga voor een vergroting van de foto's er met de muis opstaan.

Klik hier voor meer foto's

 

 

4 januari 2018
KNA 120 jaar: groot feest op 20 januari 2018
Ja, de tijd vliegt. Voor je 't weet is er weer wat te vieren. Dit keer terecht: KNA bestaat 120 jaar en dat willen we weten. We gaan een feestje vieren!. Bij deze nodigen wij onze zangers, hun partners, onze donateurs en onze vrienden van de Club van 50 uit om dit heugelijke feit samen met ons te vieren. We doen dit in stijl, nl. in de Compagnie op de Kuipershaven op zaterdag 20 januari a.s.

120 jaar is niet niks. Veel hoogtepunten beleefde KNA door de jaren heen. Steeds wist het koor zich te vernieuwen en met succes. Op korenfestivals scoren we regelmatig hoog met ons moderne repertoire. Laatst nog in Haarlem pakte KNA de 2-de prijs. En daarnaast worden onze concerten  zeer gewaardeerd. Daar gaan we mee door: KNA is alive and still kicking!

Ga met de muis op de poster staan om de details te lezen.

2 januari 2018
Gelukkig Nieuwjaar
KNA wenst zijn zangers, aanverwanten, vrienden en kennissen een gelukkig en voorspoedig 2018. Ook dit jaar staan een aantal activiteiten op het programma. De Vier Zonen van Dordrecht wordt bijzonder. KNA herdenkt dan dat Kors Monster, dirigent van de KNA in jaren 60, 100 jaar zou zijn geworden. Daarnaast zijn er de Korenfestivals in Sliedrecht en Leerdam. Zie de agenda.

Uit het hoofd zingen wordt ons ding in 2018 en daarvoor gaan we in februari en maart in de verpleeg-/verzorgingshuizen Crabbehoff en de Merwelanden optreden. En pas op hé: die oudjes zijn super kritisch, dus we moeten en tegenaan!

Lees hier de nieuwjaarsboodschap van de voorzitter.

27 december 2017
Prettige Jaarwisseling van de KNA
Voor zangers is het einde van het jaar altijd moeilijk. Kerstliedjes zingen met de kleinkinderen onder de kerstboom is niet je niveau, terwijl de herinnering van het geslaagde kerstconcert nog zo vers is. Dan maar lijden in stilte? Zou ik niet doen! Even 't jaar overdenken oké, maar niet te lang. Er komt weer een nieuw jaar met uitdagingen, vol met optredens. En daar kijk je toch als zanger verlangend naar uit? Ja toch?

Toch.... om als troost wat herinneringen ophalen kan geen kwaad. Weten jullie nog hoe leuke onze optredens waren tijdens het Dordrechts Groot Korenfestival. De hele stad zag zwart van de zangers in het zwarte pak, de Augustijnen kerk was het middelpunt der klassieken. Het Scheffersplein stond vol met liefhebbers van pop-koren. De stad bruiste! Jammer dat de plaatselijke politiek dit niet begreep en het festival wegbezuinigde! Een historische vergissing! Laten we hopen dat het festival weer terugkomt! Klik op het filmpje hiernaast om nog eens te genieten van het optreden van de KNA op het Groot Dordrechts Korenfestival in 2015.

Voor nu: Prettige jaarwisseling en een goed en gezond nieuwjaar toegewenst!

Oud Nieuws    Overzicht Oud Nieuws

KNA Adverteerders

Wil Kerkhof
Antieke Klokken


Jan van der Elst
Vioolbouwer


Hageman Dordrecht br

Google
 

StartLinks.nl